Scouts

Leeftijdsgroep 11-15 jaar

Wanneer ga ik naar scouting?

Elke zaterdag in het zomerseizoen van 12:30 tot 16:30
Elke zaterdag in het winterseizoen van 12:30 tot 16:00
Het scoutingseizoen begint – na de zomervakantie – op de eerste zaterdag van september en eindigt na het zomerkamp aan het begin van de zomervakantie.

Wat is een scoutsopkomst?

Aan het begin van de opkomst openen de scouts door middel van opening van het hijsen van de scouting en de waterscouts vlag. tijdens het openen dient de scout een officieel/scouting gerelateerd kleding stuk aan te hebben (uniform, trui, polo of shirt) en zijn/haar das om en pet op te hebben.

De scouts houden zich vooral bezig met zeilen, roeien, wrikken en pionieren. Dit gebeurt op de IJssel, op de ringvaart of op ons eigen terrein. De scouts zijn onderverdeeld in bakken. 1 bak bestaat uit 4-6 scouts. De baksleden werken met elkaar samen en zitten hiermee op een boot tijdens het varen. Elke bak heeft een bootsman en een kwartiermeester, die de leiding aan boord hebben.

Ook houden scouts zich bezig met zeiltheorie, onderhoud aan de boten, dagtochten en – natuurlijk niet te vergeten – spelletjes op, in of bij het water. Hierbij kunnen insignes worden behaald, met als voorbeeld onderstaand voorbeeld.

Kielboot 1 insigne

De scouts gaan ook op kamp. Het hoogtepunt is het zomerkamp, waarbij ze een hele week zeilen en spellen spelen. Ook houden we verschillende weekenden, denk daarbij aan Halloween of Pinksteren.

Bij de scouts leer je om zelfstandig en samen aan het werk te gaan. Omdat je meer op je eigen benen komt te staan krijg je meer zelfvertrouwen en wordt de zelfredzaamheid vergroot.

Wie geven er leiding?

Michael Bakker
Kevin Bakker
Roald van den Akker
Jiska van der Nagel
Tygo Donkervoort
Joyce Kuil
Fabian Damen

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via;
scouts@waterscouting-deijssel.nl of bel;
Michael Bakker 06-25129646

Belangrijk

Nieuwe scouts wordt verzocht na 2 a 3 maanden een eigen reddingsvest aangeschaft te hebben! Dit voor de veiligheid tijdens het zeilen. (Dit geldt natuurlijk ook voor leden die al langer scout zijn) Opletten op dat het een reddingsvest is, dus geen zwemvest