© Waterscouting “De IJssel”   --   Van Gennepweg 5   --   2911 BS   --   Nieuwerkerk aan den IJssel  --  info@waterscouting-deijssel.nl  Klik op de thumbnail om te vergroten De Wilde Vaart De Wilde Vaart (WiVa) is de explorerspeltak van onze groep. De leden van deze speltak vallen in de leeftijdscategorie van 15 t/m 18 jaar. In deze speltak leren de leden onder begeleiding zelfstandig opkomsten en te bedenken en uit te voeren. De Wilde Vaart houdt zijn opkomsten op de zaterdagmiddag. Daarna wordt er vaak ook nog samen gekookt en gegeten. Meestal blijven we nog een tijd hangen om gewoon gezellig te kletsen onder het genot van een drankje. Ook helpt de WiVa de leiding van de waterscouts bij activiteiten waar meer begeleiding nodig is. Denk hierbij aan het zeilen en het uitzetten van grote tochten. Maar de belangrijkste activiteiten bij de WiVa zijn toch wel de 24-uursrace, greppeltocht en Iscout. Dit zijn jaarlijks terugkerende activiteiten waar wij aan mee doen. Ook de WiVa gaat enkele keren per jaar op kamp. Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp; een week lang ergens in Nederland zeilen en veel lol maken met elkaar.